Korfbal Wereldrecords

Strafworpen nemen

Het Belgisch record strafworpen nemen staat sedert 14 april 1984 op naam van Nicole Lenaerts en Danny Jacobs van Meeuwen uit Antwerpen. In Lichtaart brachten zij het tot 31 treffers in 1 minuut. Het record is geratificeerd door de KBKB.

Het Nederlandse record strafworpen nemen staat sedert 1 juni 1985 op naam van Lianne Goeman en Jan-Willem Oliman van Viko uit Vianen en op naam van Viola Oorschot en Bert Vlietstra, eveneens van Viko uit Vianen met 30 treffers in 1 minuut. De records zijn door het KNKVgeratificeerd.

Korfschieten

Het wereldrecord korfschieten veldkorfbal (geratificeerd door het KNKV) staat sinds 16 juni 1984 op naam van ASVD, Dronten. De dames Bernice Edzes en Carolien Gehrels en de heren Wilmar Voortman en Arco Goedkoop scoorden in 12 uur 12.205 doelpunten. Carolien Gehrels verbeterde tevens het individueel record en bracht dit op 3352doelpunten.

Sneldoelen

Het Nederlands record sneldoelen veldkorfbal (geratificeerd door het KNKV) staat sinds 1 oktober 1988 op naam van de vereniging 't Zuiderkwartier '58 uit Apeldoorn. Een viertal (twee dames en twee heren) scoorden 21988 doelpunten in 12 uur. Erwin Stander bracht tijdens dezelfde recordpoging het individueel record op zijn naam met 6387doelpunten.

Duurrecord veld = 34 UUR

Tussen zaterdagmorgen 27 juli 8 uur en zondagmiddag 28 juli 18 uur speelden 12 spelers van Vobako Lichtaart 34 wedstrijden van 55 minuten. Als tegenstanders kreeg het stuntteam van Vobako de volgende verenigingen: Vosko, De Notelaer, Unicum (de vorige recordhouder uit Nederland), Loenhout, Retie, Vorselaar, Artemis, Rijko, Technico, Gierko en een team samengesteld uit het jeugdcomité van de Belgische korfbalbond (KBKB).

Vobako brak het wereldrecord en bracht dit op 34 uur dankzij de volgende spelers: Ines Haest, Frieda Laenen, Nathalie Lammens, Els Van Beylen, Ria Vangeel, Heidi Van Hoof, Addou Aziz, Ben Bastiaensen, Jelle Bastiaensen, Kim Huysmans, Gert Segers en Tom Van de Vel.

Duurrecord zaal = 25 UUR

12 spelers van korfbalvereniging Heerlen hebben op 13-14 maart 1993 het duurrecord zaalkorfbal gebracht op 25 uur. Dat gebeurde in sporthal Kaldeborn te Heerlen.