Om lid te worden van VOBAKO moet u eerst enkele stappen doorlopen om ons alle nodige gegevens te bezorgen.
Door alle stappen te doorlopen, hopen wij dat alle formaliteiten snel in orde zijn en dat u onmiddellijk als lid kan genieten van onze fantastische sportclub.

Stap 1) Aanmelden bij VOBAKO en toegang tot Twizzit.

Door het digitaal inschrijvingsformulier in te vullen, beschikt VOBAKO over alle nodige gegevens om u een Twizzitaccount te bezorgen. U krijgt na goedkeuring dan een activatiemail aan waarmee u een account kan aanmaken. Daarna heeft u toegang tot alle informatie, data en uren die nodig zijn om deel te nemen aan onze evenementen, trainingen en of wedstrijden.

Als u een kind jonger dan 18 jaar aanmeldt, dan hebben wij ook de gegevens nodig van de ouder(s). Elke ouder krijgt dan ook zijn eigen Twizzitaccount om de data/uren/informatie van zijn/haar kind op te volgen.

Bij dit inschrijvingsformulier zal er ook gevraagd worden naar een digitale pasfoto. Dit gaat dan over een recente foto van het nieuwe lid getrokken voor een neutrale witte achtergrond. U kan dit zelf doen met je smartphone/fototoestel.

Vul hier het inschrijvingsformulier in.

 

Stap 2) Aanmelden bij de Belgische korfbalbond.

Omdat VOBAKO een korfbalclub is, moeten al zijn actieve leden ook aangesloten zijn bij de Koninklijke Belgische Korfbal Bond (K.B.K.B.). Door aangesloten te zijn bij de K.B.K.B. bent u ook onmiddellijk in orde voor de bijhorende sportverzekering en kan u, als de leeftijd het toelaat, ook deelnemen aan officiële wedstrijden. Om het lid aan te sluiten bij de K.B.K.B. hebben wij de 2 ingevulde documenten nodig. Deze documenten kan u hier downloaden, afdrukken en invullen.

Document 1 is een medische fiche. Deze kan u door uw huisarts laat invullen of uzelf kan deze ook invullen. Deze geeft aan dat u of uw kind medisch geschikt is om te sporten.

Medische fiche huisarts

Medische fiche ouders/speler

Document 2 is het aansluitingsformulier om het nieuwe lid aan te melden bij de K.B.K.B. en welke ondertekend moet worden.

Aansluitingsformulier KBKB

Als u al een foto geüpload hebt via het inschrijvingsformulier, dan bent u al in orde. Mocht dit niet gelukt zijn, dan moet u nog wel een foto toevoegen aan deze documenten.

U kan al deze ingevulde documenten bezorgen aan uw train(st)er en zij bezorgen deze aan de juiste personen.

 

Stap 3) Lidgeld betalen

Als alle documenten in orde zijn, dan hoeft u enkel nog het lidgeld te betalen. Let wel op, enkel na betaling van het lidgeld is uw inschrijving in orde en valt u onder alle voorwaarden van een volwaardig lid.

Hoeveel het lidgeld bedraagt hangt af van de leeftijdscategorie en van het moment u zich lid maakt. Wanneer u zich tijdens de zomermaanden aansluit, betaalt u het volledige lidgeld. Vanaf de start van het zaalseizoen (rond 1 november), betaalt u 60% van lidgeld.

Na de administratieve verwerking door de club zal u per mail de factuur ontvangen met het te betalen lidgeld.

 

Stap 4) Kledingvoorschriften binnen de club

Binnen onze club zijn er enkele belangrijke afspraken rond de kleding. Wij hebben er voor gekozen om al onze jeugd te laten trainen in een zwarte neutrale T-shirt. Dit doen we vanuit het oogpunt dat elk kind hetzelfde is en kinderen die willen enkel sportief hoeven te concurreren tegen elkaar. Deze zwarte neutrale T-shirt kan u overal aankopen, maar de club biedt u ook via zijn webshop of sponsor (Sportshop Vangeel) 2 modellen aan die u kan aankopen. Deze worden dan bedrukt met het logo van de club en indien u dit wil ook met de speler zijn/haar naam op zijn/haar rug. 

Naast het dragen van een zwarte T-shirt adviseren wij ook om een zwarte short/rok en zwarte kousen te dragen.

Leden die dit willen kunnen ook via de webshop of sponsor een trainingsvest, trainingsbroek, trui, regenjas of andere clubkleding aankopen.

Vanaf dat een lid actief gaat deelnemen aan korfbaltrainingen en dit kan pas vanaf de u8, dan wordt er ook verwacht dat elke speler beschikt over zijn eigen korfbal. Deze bal kan u ook via onze webshop nieuw of tweedehands aankopen. 

Als een lid ook gaat starten met deelname aan officiële wedstrijden, verwachten wij dat elke lid steeds in de afgesproken kleding aanwezig is. Zwarte kousen, zwarte short of rok, zwart opwarmshirt en gepast schoeisel. Een oranje wedstrijdshirt wordt steeds aangeboden door club.

 

Als u alle stappen doorlopen hebt, bent u klaar om actief deel te nemen aan trainingen/wedstrijden/evenementen en bent u vanaf dat moment een volwaardig VOBAKO-lid.

Voor meer info kan u altijd uw vraag mailen naar secretariaat@vobako.be